5 tips om te leren hoepelen om je middel!

hoelahoep hoelahoepelen Hoepelen leren hoelahoepen

5 tips: leren hoelahoepen om je middel!

Je ziet de hoelahoep op steeds meer plekken voorbij komen. En dat is niet voor niets, want hoelahoepen heeft een heleboel positieve effecten. Het zorgt voor een betere concentratie, je bent met je lichaam bezig en je zit dus even niet in je hoofd en tegelijkertijd train je toch je conditie. Maar de allerbelangrijkste reden om te hoelahoepen, is dat je er vrolijk van wordt. 

Dus heb je onlangs een hoepel gekocht of denk je erover na om er een aan te schaffen, maar  vraag je je - nog steeds - af hoe je die hoepel nou rond laat draaien? Hieronder deel ik 5 tips voor beginners om ‘waist hooping’ (lees: hoepelen om je middel) onder de knie te krijgen, want  iedereen kan hoelahoepen dus jij ook (en ja, dat geloof ik echt!).

Do’s:

  Zorg dat je rechtop staat en plant je voeten stevig op de grond;

   - Buig je bekken iets naar voren (zodat je écht rechtop staat) en stap met één been naar voren;
   - Pak je hoepel van de grond en hou de hoepel tegen je onderrug aan. Je ellebogen zijn nu als het goed is iets gebogen en beiden handen hebben de hoepel vast ter hoogte van je middel;
   - Hou de hoepel zo horizontaal mogelijk terwijl je de hoepel een flinke zwiep geeft.  - Laat de hoepel niet direct los, maar zorg dat je hand mee ‘zwiept’ tot je buik.
   Om de hoepel in beweging te houden, beweeg je je heupen van voor naar achter. Hoe vaker je dit oefent, hoe beter je aanvoelt wanneer je de hoepel precies moet raken.

   Dont’s

    - Rondjes draaien met je heupen! Gewoon niet doen, tenzij je de hoepel om je heupen wil laten draaien, maar dat komt later wel een keer!
    - Toch stiekem naar voren buigen, waardoor de hoepel naar beneden zakt;
    - Je voeten zo stevig op de grond houden, dat er geen ruimte is om mee te bewegen. Zorg dat je flexibel bent. Als je heupen naar voor- of achter bewegen, verplaats het gewicht op je voet dan ook naar voren en naar achter.

    Extra tip: Als de hoepel naar beneden zakt, zak dan een klein stukje door je knieën en neem de hoepel als het ware weer mee om hoog.

    Toch nog moeite met die hoepel hoog houden? Op youtube zijn er héél veel video’s te vinden, waarin wordt uitgelegd hoe je de hoepel om je middel laat draaien! Daarnaast deel ik regelmatig inspiratie filmpjes op mijn instagram pagina. Klik hier om De Hoepelfabriek op instagram te volgen.

    Hieronder vind je alvast een super handig filmpje van Deanne Love. Ze heeft ontzettend veel handige filmpjes voor beginners en intermediates!
    Blijft jouw hoepel maar op de grond vallen wanneer je het taille hoepelen aan het oefenen bent? Dan gaat deze video jou zeker helpen!    Ouder bericht Nieuwer bericht