Waarom ik fitness of massage hoepels afraad.

Een fitness-hoepel of juist niet?

Tegenwoordig vind je in de meeste sportscholen wel een (verdwaalde) hoelahoep. Niet zo gek, want hoelahoepen is een leuke en goede manier om fit te blijven. Hoewel ik persoonlijk nooit heb gehoepeld om fit te worden of af te vallen, kan ik me voorstellen dat dit voor veel mensen toch een van de redenen is om te hoelahoepen. Met wat voor soort hoepel kun je dan het beste hoelahoepen? En is het nodig om een speciale fitness-hoepel aan te schaffen? Kort gezegd, nee. En dat zeg ik niet omdat ik per se anti fitness hoepel ben.

Veel mensen denken dat ze een hele zware hoepel nodig hebben om resultaat te bereiken.
Het is zo jammer om te zien dat mensen een verzwaarde fitness hoepel in huis halen en op deze manier denken dat ze het saai/pijnlijk en ongemakkelijk vinden. Het hoeft niet zo te zijn, zeker niet als je de juiste hoepel voor jezelf koopt!

Hoe zwaarder de hoepel, hoe zwaarder de work-out en hoe meer resultaat. Op de een of andere manier klinkt dat heel aannemelijk, maar het tegendeel is waar!

 

Want:

  1. Als je wil afvallen zijn er genoeg factoren die een grotere invloed hebben op het gewicht dan de zwaarte van de hoepel. Een professionele hoelahoep is zwaar genoeg om mee te hoelahoepen (ook voor fitness doeleinden).
  2. Veel fitnesshoepels hebben een golvende binnenkant of zijn gebobbeld. Hierdoor is het niet prettig of zelfs pijnlijk om hier voor langere tijd achter elkaar mee te hoepelen.
  3. En de belangrijkste:  hoe lichter de hoelahoep, hoe sneller je moet bewegen om de hoelahoep draaiende te houden en hoe meer je je buikspieren en rugspieren aanspant.


Is het gewicht dan helemaal niet van invloed? Een beetje wel. Er is een reden dan het veel volwassenen niet lukt om met een hoepel uit de speelgoedwinkel te hoepelen. Hoe groter de diameter van de hoepel en hoe zwaarder de hoepel, hoe langzamer de hoepel draait en hoe makkelijker (en hoe minder snel je beweegt). Dat is dan ook waarom hoelahoeps voor beginners een dikkere buisdikte en een grotere diameter hebben. En daarom zijn deze hoelahoeps als ‘vanzelf’  ook al zwaarder (+/- 700 gram).
Het voordeel hiervan is dat je makkelijker leert en dat je het langer volhoudt.

Om hoelahoepen en fitness met elkaar te combineren, heb je dus helemaal geen extra zware hoepel nodig. Door het gebruik van een ‘normale’ beginnershoepel zal je het hoepelen juist langer volhouden en uiteindelijk meer effect bereiken.
En als bijkomend voordeel kun je met een ‘normale’ beginnershoepel zowel voor hoopdance als fitness gebruiken.

Wil jij beginnen met hoelahoepen? Bestel hier een beginners hoelahoep!

Ouder bericht Nieuwer bericht