Welke hoepel past bij mij?

Wanneer je wilt beginnen met hoepelen, vraag je je vast af welke hoepel jij nodig hebt.
Als je net begint met hoepelen, is het fijn om een hoepel te hebben die iets groter en zwaarder is. Een grotere, zwaardere hoepel draait langzamer en dat maakt het hoepelen makkelijker om te leren. En nee, ik bedoel niet zo,n verzwaarde rubberen 'fitness' of 'massage' hoepel. Die zijn uit den boze. Waarom? Dat vertel ik je in deze blog!
Wat ik wél aanraad, is een hoepel van PE of HDPE materiaal tussen de 95 en 105 centimeter met een buisdiameter van 25 mm.

Ik hoepel al wat langer, moet ik nu een kleinere of lichtere hoepel aanschaffen?
Een nieuwe hoepel aanschaffen kan natuurlijk altijd, maar is niet per se nodig. Het hangt helemaal van je persoonlijke voorkeuren af. Een grotere hoepel is over het algemeen zwaarder en draait langzamer. Als je dit prettig vindt, zit je hiermee óók als gevorderde hooper helemaal goed. Wil je een hoepel die wat meer responsief is en waarmee je snellere bewegingen kan maken, dan is een kleinere/lichtere hoepel aan te raden. Ook voor degenen die snel last hebben van blauwe plekken kan het fijn zijn om een kleinere/lichtere hoepel te hebben.

Wat zijn verschillen tussen de materialen zwart PE, HDPE en Polypro?
PE buis is de bekende zwarte waterleiding buis en relatief zwaar en dik. De meeste beginnershoepels zijn van dit materiaal gemaakt. HDPE heeft van nature een witte/melkachtige kleur en is lichter dan zwart PE buis. Het is een goed alternatief voor je beginnershoepel als je ook graag met een hoepel wilt hoepelen die minder zwaar is. Polypro lijkt erg op HDPE, maar is flexibeler dan HDPE en wat ‘springeriger’.
Voor sommigen is de overstap naar polypro aan het begin even wennen, maar als je erg veel hoepelt, wil je waarschijnlijk niet meer anders.

Welke keuze heb ik bij een polypro hoepel?              
Een polyprohoepel is naturel (wit/transparant) of gekleurd. De hoepel kan aan de binnenkant worden geschuurd of wordt geleverd met griptape aan de binnenkant. Eventueel kan de buis ook worden getaped met doorschijnend/colorshifting tape en een 'onzichtbare' griptape aan de binnenkant.
Polypro hoepels worden standaard geleverd met een push button connector. Hierdoor kun je de polypro hoepels ook (gedeeltelijk) opvouwbaar maken.

Binnenkort worden er meer kleuren polypro aangeboden!
Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden!


Ouder bericht Nieuwer bericht